|
REŢETA ZILEI: Dejun ţărănesc
Prima metodă de preparare:
Laptele, faina, ouăle, smîntîna, sarea şi piperul se amestecă şi se bat pînă la obţinerea unei mase omogene. Într-o tigaie călită se pune slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.
Se serveşte cu mămăligă.
A doua metodă de preparare:
Ouăle se bat cu sare şi smîntînă, într-o tigaie cu unt sau cu slănină prăjită se pun roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc 2-3 minute, apoi se toarnă amestecul şi se dă la cuptor.
Ingrediente:
- 6-8 ouă,
- 150 g slănină,
- ½ pahar smîntînă,
- ½ lingură făină de grîu,
- 2 linguri lapte,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 4 roşii,
- 2 linguri de unt.
- МИДЕИ разъясняет: Режим поездок граждан Молдовы в Израиль не изменится
- Новые правила для въезжающих на автомобиле в Грецию
- Новые возможности для молодежи: Открылся Общественный центр YMCA Moldova для ресурсов и развития
- Хаос в аэропорту Кишинева: Пограничная полиция отреагировала на недовольство людей
- Люди, родившиеся в Молдове и имеющие гражданство других государств, могут запросить признание молдав…
- Новый грандиозный концерт Константина Московича и Crazy Orchestra ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- sec. XV
- Populația:
- 25641 locuitori
Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.
Comments
(0)