13 may 2024, 09:30 Nature and tourism views 997
Meteorologii au emis cod galben de îngheț
13 may 2024, 09:30 Nature and tourism views 997

Meteorologii au emis cod galben de îngheț

Meteorologii au emis cod galben de îngheț. Avertizarea este valabilă patru zile și intră în vigoare luni, 13 mai. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -2°C.

Potrivit specialiștilor, culturile de cîmp, sînt afectate într-o proporție mai mică de înghețurile tardive de primăvară, avînd o sensibilitate mai redusă față de îngheț, transmite Radio Moldova.

Totuși, înghețurile în luna mai sînt deosebit de periculoase pentru culturile iubitoare de căldură și legumicole în fazele timpurii de dezvoltare a lor. Culturile tehnice și legumicole – tutunul, cartoful, roșiile, ardeiul, vinetele și altele sînt cele mai pretențioase față de căldură. Înghețurile cu intensitatea pînă la -1ºС provoacă pieirea lor.

În context, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că plantațiile pot fi protejate în aceste zile prin fumigații, încălzirea suprafeței solului prin irigare, încălzirea cu aer cald, prin ventilarea aerului sau prin măsuri agrotehnice, prin care se influențează proprietățile termice ale stratului arabil și procesele radiative la suprafața solului.

Возможно, это изображение карта и текст «OC Briceni BR DN ED Soroca SR DR RS FR GI SD BÄLTI SG FL RZ πι. UN Ungheni OR CL NS ST CR DB CHIŞINĂU C HN n. TIRASPOL CM Stefan-Voda Stefan- BS CT Comrat UTAG CH TR Cahul»

Source: noi.md

Keywords:

Cod Galben , înghețuri , meteo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.