01 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 40051
REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
01 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 40051

REŢETA ZILEI: Peşte cu ceapă înăbuşit în vin

Mod de preparare:

Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.

Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
  • 1 praz,
  • ¼ pahar ulei,
  • ½ pahar vin,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper negru boabe,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.