|
REŢETA ZILEI: Sarmale cu orez şi gutui
Mod de preparare:
Varza se fierbe întreagă în apă sărată 10-12 minute, se scoate şi se desface. Cozile frunzelor se bat uşor. Pe frunze se pune umplutura, se răsucesc rulade (în Moldova sarmalele, de obicei, se fac mici (3-5 cm diametru, la o porţie se servesc 8-10 bucăţi) şi se prăjesc. Sarmalele se pun într-o tigaie unsă cu untură în 2-3 rînduri, fiecare strat se stropeşte cu unt topit. Deasupra se toarnă fiertură de gutuie, apoi se acoperă cu capac şi se pun în cuptor.
Prepararea umpluturii:
Fierbeţi orezul în apă sărată pînă este semigata, treceţi-l prin strecurătoare. Curăţaţi gutuii de coajă, tăiaţi-i cubuleţe, fierbeţi-i în apă, strecuraţi-i. Tăiaţi morcovul şi ceapa, căliţi amestecul. Adăugaţi orezul, gutuii, morcovul, ceapa şi verdeaţa şi amestecaţi bine.
Se servesc cu smîntînă bătută.
Ingrediente:
- 1 căpăţînă de varză,
- 2-3 linguri untură de porc,
- 1 pahar smîntînă,
- sare.
Pentru umplutură:
- 1 pahar orez,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- ½ gutuie,
- 2 linguri unt topit,
- 2 linguri mărar verde tăiat.
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
- PROmaraton: Împreună alergăm, împreună salvăm vieți
- Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1928
- Populația:
- 118 locuitori
Frunzăuca este un sat din cadrul comunei Hrușca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Camenca și la 176 km de Chișinău. Populaţia satului Frunzăuca alcătuia 118 oameni în anul 2011. Satul Frunzăuca a fost înființat în anul 1928.
Comentarii
(0)