Mergi spre compartimentul: Bucătăria
21 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 19597
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară
21 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 19597

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.

Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • 1 praz,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • verdeaţă de cimbru şi tarhon,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Pentru aluat:

  • 2 linguri de făină de grîu,
  • ½ lingură de apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

post , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.