REŢETA ZILEI: Varză umplută cu ciuperci
Mod de preparare:
Varza se fierbe întreagă în apă sărată. Frunzele se desfac şi între ele se pune în starturi egale umplutura. Se înveleşte varza în tifon, ca să i se dea forma unei căpăţîni, se pune înapoi în apa în care a fiert şi se fierbe la foc încet până este gata. Căpăţînă se scoate din tifon, se pune într-o farfurie şi se taie felii. Deasupra se toarnă smîntînă.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb, se taie fidea, se prăjesc cu ceapă. Se fierb crupele de porumb, se amestecă cu ciupercile prăjite, se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.
Ingrediente:
- 1 căpăţînă de varză,
- sare,
- 1 păhar smîntînă,
- ½ pahar de cașcaval tare.
Pentru umplutură:
- 6-8 ciuperci shampignions,
- 2 cepe,
- 2 ouă,
- 2 linguri de crupe de porumb sau orez,
- 2 linguri de unt,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1905
- Populația:
- 200 locuitori
Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.
Comentarii
(0)