REŢETA ZILEI: Alivanca
Mod de preparare:
Făina de porumb se amestecă cu ouăle, se adaugă făina de grîu. Carnea se taie cuburi, se prăjeşte puţin. Brînza se taie cuburi de mărime medie. Tavă se unge cu ulei. Brînza şi carnea de porc prăjită se adaugă la amestecul de ou şi făină, se mai adaugă sare, piper negru măcinat. Totul se amestecă, se toarnă într-o tavă sau într-o formă pentru copt. Se dă la cuptor, încălzit, în prealabil, pînă la 180 de grade pentru 30 de minute.
Ingrediente:
- 1 pahar faina de porumb,
- 2 linguri făină de grîu,
- 10 ouă,
- 75 gr brînză de oi,
- 200 gr carne de porc (gîtul),
- 1 lingură de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1803
- Populația:
- 988 locuitori
Haragîș este un sat şi comună din raionul Cantemir. Haragîș este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de locuitori. Satul Haragîș a fost menționat documentar în anul 1803.
Comentarii
(0)