|
REŢETA ZILEI: Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci
Mod de preparare:
Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.
Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 roşii,
- ¾ pahar smîntînă,
- ½ pahar bulion de carne,
- sare,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1 pahar de brînză mărunţită,
- 1 ou,
- 2 cepe,
- 3-4 ciuperci,
- 2 linguri de smîntînă,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1629
- Populația:
- 3063 locuitori
Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.
Comentarii
(0)