REŢETA ZILEI: Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă
Mod de preparare:
Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.
Ingrediente:
• 500 g de ficat de vită,
• 80 g de slănină afumată,
• 1 rădăcină de morcov,
• 1 ceapă,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 2 linguri de grăsime de porc,
• 2 pahare de sos de smîntînă,
• sare,
• piper negru măcinat,
• frunze verzi de salată.
- MAEIE clarifică: nicio schimbare în regimul de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Israel
- Noi reguli pentru persoanele care pleacă în călătorie cu mașinile în Grecia
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1431
- Populația:
- 2073 locuitori
Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.
Comentarii
(0)