|
REŢETA ZILEI: Supă de dovlecei cu ciuperci şi porumb
Mod de preparare:
Rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină se taie feliuţe, se prăjesc. Ceapa mărunţită la fel se prăjeşte uşor, cartofii şi dovleceii se taie cuburi. Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Ciupercile se fierb până sunt aproape gata, apoi la ciuperci se adaugă cartofii, peste 5-7 minute - rădăcinile. Cu 10 minute înainte de a se lua de pe foc, se pun dovleceii, ceapa, roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate felii, porumbul fiert, sarea, piperul.
Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tăiată.
Ingrediente:
- 8 pahare de apă,
- 2 dovlecei,
- 2-3 linguri de porumb fiert sau conservat,
- 2 cartofi,
- 5-6 ciuperci shampignons,
- ½ rădăcina de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 1 ceapă,
- 2 roşii,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri de smântână,
- sare,
- piper negru boabe,
- 2 linguri verdeaţă de mărar tocată.
- O nouă locație cu multe posibilități pentru tineri: A fost lansat Centrul Comunitar YMCA Moldova pen…
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
- PROmaraton: Împreună alergăm, împreună salvăm vieți
- Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1922
- Populația:
- 156 locuitori
Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.
Comentarii
(0)