05 mai 2024, 09:30 Caleidoscop views 1217
Care este cel mai important lucru în timpul rugăciunii și de ce rugămintea către Dumnezeu trebuie testată în timp
05 mai 2024, 09:30 Caleidoscop views 1217

Care este cel mai important lucru în timpul rugăciunii și de ce rugămintea către Dumnezeu trebuie testată în timp

Cel mai important lucru în rugăciune este să avem încredere în Dumnezeu, iar orice rugăminte către Dumnezeu trebuie testată în timp pentru a vedea cît de utilă ne este.

O astfel de opinie a exprimat părintele Gheorghe (Novicov), clericul bisericii Sfîntul Gheorghe din Chișinău, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a remarcat că, de exemplu, lipsa copiilor este un flagel al timpurilor moderne și mulți tineri care acum nu pot avea copii, vin adesea la biserică, cerînd preotului să se roage, să binecuvînteze și să slujească.

Părintele Gheorghe (Novivov) a recunoscut că împreună cu soția sa, preoteasa, s-a confruntat și el la un moment dat cu o astfel de problemă, ei nu au avut copii timp de 7 ani, iar apoi Domnul le-a dăruit unul după altul doi copii cu o diferență de 3 ani: un băiat și o fată.

"Cred că am avut copii după aceea doar printr-o minune a lui Dumnezeu, deja cînd aproape că nu mai aveam speranță. Cînd ne gîndeam deja să adoptăm un copil. Într-un astfel de moment Domnul trimite o minune, cînd deja începi să ai încredere deplin în Dumnezeu", a subliniat părintele Gheorghe.

Potrivit lui, de foarte multe ori ne rugăm, dar nu credem, asta se poate întîmpla, pentru că nu putem avea încredere deplină în Dumnezeu. Iar cel mai important lucru în rugăciune este să avem încredere în Dumnezeu.

"Dacă eu cer, atunci Dumnezeu poate să îndeplinească, dar nu așa că eu cer și El poate mă va ajuta. Poate - nu va funcționa. Este ca și cum sper, dar în același timp mă îndoiesc. Dar dacă cred, așa cum se spune în Sfînta Scriptură, dacă ai credință cît un bob de muștar, atunci totul se rezolvă. Iar dacă te îndoiești, dacă ai îndoieli, atunci nu ai nevoie de acest lucru. Apoi îți dai seama că ai cerut, dar nu ai nevoie de acest lucru. De aceea, orice cerere, chiar și ceea ce îi cerem lui Dumnezeu, trebuie testată în timp, cît de mult folos ne va aduce", a spus preasfințitul Părinte Gheorghe.

El a menționat că uneori se întîmplă că Domnul ne dă imediat. Dar uneori se întîmplă că trebuie să suferi, să înduri puțin, să verifici ceva, că această dorință îți este cu adevărat necesară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

rugăciune , Dumnezeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.