Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 decembrie 2018, 12:00 views 16164
Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare
22 decembrie 2018, 12:00 views 16164

Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Împotriva politicianului au fost instituite cinci cauze penale. Acesta a părăsit teritoriul transnistrean în vara anului trecut, scrie rbc.ru.

Așa-zisa curte supremă din stânga Nistrului a anunțat verdictul fostului șef, Evgheni Șevciuk.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, în absență, a primit 16 ani de închisoare.

În plus, conform deciziei instanței, politicianul va trebui să plătească o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene. (aproximativ 36,7 milioane de dolari).

Împotriva lui Șevciuk au fost instituite cinci cauze penale- două dintre ele s-au referit la mituire, alte trei - depășirea atribuțiilor de serviciu.

În iunie, Șevciuk a fost, de asemenea, acuzat de „contrabanda de mărfuri peste frontiera de stat" și de "deturnarea fondurilor populare".

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.