Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 octombrie 2011, 10:31 views 7242
05 octombrie 2011, 10:31 views 7242

Tineri, veseli, curajoși la Basarabeasca

Piese, scenete și mult mult umor - de toate acestea s-au bucurat orășenii venind la TVC-ul oraganizat în casa de cultură din orașul Basarabeasca. Emoțiile plăcute le-au fost dăruite spectatorilor de cele 3 echipe: "Buchetul Moldovei", "Echipa de tineret din Bălți" si echipa "Fete noi". Concurenții s-au întrecut la următoarele probe: salutul, înviorarea și tema de acasă. Conform rezultatelor finale concursul a fost cîștigat de echipa "Buchetul Moldovei", membrii căreia sînt elevii clasei a 12-a a LT "Alexandr Pușkin" din or. Bălți. Dupa cum a declarat conducătorul echipei, Nicolae Podgainov, componența acesteia s-a schimbat de multe ori, dar totuși "Buchetul Moldovei" se bucură de succes.

Deși în orașul Basarabeasca un concurs TVC a avut loc pentru prima dată, orășenii care au venit la spectacol în acea seară au rămas încîntați de concurs. La rîndul lor concurenții și-au exprimat admirația față de modul în care au fost întîmpinați de căldura publicului din Basarabeasca. Participanții la concurs doresc să promoveze cultura,  să participe, să-și demonstreze talentul. Desfășurarea concursului TVC în orașul Basarabeasca a fost posibil cu suportul autorităților publice locale și fanii TVC-ului. Pentru desfășurarea acestui spectacol au fost cheltuiți 4 mii de lei. Echipa cîștigătoare "Buchetul Moldovei" a primit în dar de la organizatori un DVD. De premii s-au învrednicit și alți participanți. Organizatorii au promis că acesta nu v-a fi unicul concurs de TVC organizat în Basarabeasca. Data viitoare la festival, de rînd cu oaspeții să participe și o echipă din orașul Basarabeasca care va fi formată în timpul apropiat.

Imdeiat după concurs oraganizația de tineret "Iuna" cu susținerea primăriei și a Consiliului Raional au organizat un concert. Orășenii care au venit în centru s-au distrat impreuna cu Dj Zorav din capitală, soliștii locali și cei ai echipelor de tineret.

Sursa: bas-tv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
951 locuitori

Paustova este un sat din cadrul comunei Lipnic, raionul Ocniţa. Satul se află la distanța de 3 km de orașul Ocnița și la 246 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Paustova afost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.