Prepeliţa Mihai

Mihai Prepeliţa - poet, dramaturg, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, membru al Uniunii Teatrale din Federaţia Rusă (1972) şi al Uniunii Teatrale din România (1995).

S-a născut la 19 octombrie 1947 în satul Bahrineşti, regiunea Cernăuţi, Ucraina. A absolvit Facultatea de Filologie la Universitatea de Stat din Chişinău (1970), a fost aspirant la Institutul Unional de Artă Teatrală din Moscova (l979-1982), obținînd titlul doctor în ştiinţe daco-romanice. În anii 1994-1997 editează la Bucureşti ziarul "Glasul naţiunii". Debutează în calitate de poet, fiindu-i publicate versurile în Culegerea Colectivă "Dintre sute de catarge" (1973). Prima sa carte apare de sub tipar cu titlul "Mama noastră - pasăre albastră", fiind dedicată copiilor. Urmează monografia despre viaţa şi activitatea actorului de teatru şi cinema Constantin Constantinov (1982), apoi alta despre regizorul Emil Loteanu. I-a fost decernat Marele Premiu al Mişcării Europene pentru Publicistică Politică (Bruxelles, 2004). Are publicații în mai multe limbi europen. A participat la traducerea și dublarea filmelor la Studioul Cinematografic "Moldova-film".

Titluri și premii:

Marele Premiu al Mișcării Europene pentru Publicistică Politică (Bruxelles, 2004).

Filmografia"Moldova-film":

"Căsătorie întîrziată"(1980) text sincron,
"Unde eşti, dragostea mea?" text sincron.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.