07 octombrie 2010, 13:02 views 32079

Fasole înăbuşite cu roşii

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
•    3 roşii medii coapte,
•    2 linguri de ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt.  

Recomandări:
E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.