21 ianuarie 2011, 16:34 views 44200

Raţă coaptă în bostan

Ingrediente:

•    1 raţă (de circa 2 kg),
•    1 bostan oval (3-3,5 kg),
•    1 kg de mere,
•    ½ de pahar de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    1 gutuie,
•    1 lămîie (la dorinţă).

Mod de preparare:

Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.

Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).

Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.