Şniţel din carne de oaie la grătar
Ingrediente:
• 800 g carne de oi,
• 1 lingură ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Se ia carnea de la piept, se curăţă de tendoane şi se taie cîte o bucată pentru o porţie. Oasele se curăţă de grăsime şi pelicule. Carnea se bate uşor, se unge cu ulei şi se lasă pentru 10-15 minute. Carnea se prăjeşte la grătar pe ambele părţi pînă este gata. Îndată după ce este gata, se sărează şi se pipărează.
Se serveşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1446
- Populația:
- 522 locuitori
Trestieni este un sat din cadrul comunei Colicăuţi, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 522 de oameni. Prima atestare documentară a satului Trestieni datează din iunie 1446. La acea dată satul se numea Trestiana şi se afla în componenţa ţinutului Hotin.