20 octombrie 2010, 13:37 views 45036

Mălai

Ingrediente pentru 1 kg de mălai:

  • 2 pahare făină de porumb,
  • 1 pahar plin cu vîrf făină de grîu,
  • 2 pahare lapte,
  • 3 linguri zahăr,
  • sare, vanilină,
  • un pic de bicarbonat de sodiu,
  • 4 linguri unt,
  • ½ lingură ulei,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

În făina cernută se toarnă lapte fiert (fierbinte), se pune zahăr şi sare, se amestecă şi se acoperă cu un şerveţel de pînză. Cînd se răceşte se adaugă făina de grîu cernută, amestecată cu bicarbonat şi vanilină şi se frămîntă aluatul. Cînd aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit, se mai frămîntă puţin şi să lasă pentru 20-30 minute. Într-o tavă unsă cu ulei se pune aluatul, se unge cu gălbenuş şi se pune la copt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.