07 octombrie 2010, 12:32 views 39851

Salată cu fasole păstăi şi ardei

 Ingrediente:

  • 400 g de fasole păstăi,
  • 4-5 ardei dulci,
  • 2 cepe medii,
  • 2 linguri de ulei,
  • ½ de linguriţă de oţet de vin,
  • piper negru măcinat,
  • sare,
  • pătrunjel, verdeaţă.

Mod de preparare:

Rupeţi  cozile şi aţele fasolelor verzi şi fierbeţi în apă sărată 10-12 minute. Răciţi, fasolele măşcate tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o pînă la culoare aurie. Coaceţi ardeii în rolă pe reţea, scoateţi-le pieliţa, tăiaţi-i pai. Usturoiul tocaţi-l mărunt cu cuţitul, dacă e posibil, plăcuţe (astfel e mai bine decât prin tocătorul de usturoi). Uniţi toate ingredientele, adăugaţi sare, piper, oţet, verdeaţa tocată mărunt. Puneţi masa obţinută în salatieră.

Recomandări:

Salata e exelentă şi ca mâncare separată, dar şi ca garnitură la carnea de vită şi pasăre preparate la grătar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.