15 martie 2011, 10:46 views 25188

Carne de porc cu prune

Ingrediente:

•    500 g de carne de porc,
•    1 pahar de prune,
•    2 cepe,
•    3linguri de ulei vegetal,
•    2-3linguri de vin sec,
•    1½linguri de piure de roşii sau pastă,
•    1½ făină de grîu,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 pahar de orez.

Mod de preparare:

Carnea de porc pregătită se taie bucăţi nu foarte mari, se sară, se piperează, se prăjeşte, adăugîndu-se ceapa. Spălăm prunele, înlăturăm sîmburii, fierbem înăbuşit cu adaos de vin roşu sec. În cazan se amestecă carnea prăjită cu ceapă, prunele cu zeama lor, roşiile prăjite şi ele şi făina prăjită şi ea şi diluată cu bulion, adăugaţi sare şi fierbeţi înăbuşit pînă este gata.

Înainte de se servi puneţi orezul fiert pe farfurie, carnea cu prune, turnaţi sos obținut la fierbere.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.