Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Barbu Ana

S-a născut în satul Temeleuţi, Floreşti, Republica Moldova.

Prima oară A. Barbu a evoluat pe scenă  în clasa a treia la şcoala medie. La sărbătorirea zilei de 8 martie, ea a interpretat cîntecul Sofiei Rotaru „Oraşul meu”. După aceasta a început să interpreteze cîntece populare din repertoriul Mariei Drăgan şi a lui Nicolae Sulac.

La Bălţi a absolvit Colegiul de Muzică, specialitatea canto academic. După absolvire, a venit la audiţie la Veronica Garştea şi a fost angajată în Capela Corală Academică „Doina”. Cîntăreaţa a început să-şi caute calea sa în creaţie: iniţial ea a visat să devină cîntăreaţă de operă, însă mai tîrziu s-a implicat în muzica populară şi de estradă.

În 1993 se mută cu traiul la Chișinău, unde a apărut pentru prima dată pe scena profesionistă. În 1993 a fost angajată în orchestra de muzica populara „Fluieraş”, sub conducerea lui Serghei Lunchevici, mai tîrziu a trecut în ansamblul „Mugurel”, ca apoi să fie solistă a Orchestrei de Muzică Populară a Ministerului Afacerilor Interne, primind şi gradul de căpitan în poliţie.

A concertat activ în Republica Moldova, Canada şi alte ţări.
A primit titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova

S-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 18 mai 2015, la vîrsta de 55 de ani, în urma unei boli incurabile.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.