Cozonac
Ingrediente:
- 450 g de făină,
- 150 g de zahăr,
- 5 ouă,
- 90 g unt,
- 150 g lapte,
- 15 g de drojdii,
- un vîrf de cuţit de nucşoară,
- 1/3 portocală,
- cojile ½ lămîie,
- ½ linguriţă de sare,
- 3 g de zahăr de vanilie,
- 60-80 g fructe confiate.
Mod de preparare:
Adăugăm drojdiile în jumătate de normă de lapte, apoi zahăr, ouă, jumătate de normă de făină, amestecăm totul bine şi lăsăm plămădeala la loc cald pentru o oră. Untul topit, portocala mărunţită cu blenderul sau maşina de tocat, coaja de lămîie, vanilina, sarea, fructele zaharisite, stafidele, făina şi amestecăm totul. Lăsăm aluatul să dospească timp de 1-1,5 ore. Tapăm de cel puţin trei ori, formăm bilele, le punem în forma unsă cu unt, dăm la cuptor la temperatura de 175 grade timp de 40 de minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 0 locuitori
Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.